Lisa Lindal

Ännu en kvinnlig singer-songwriter?I månadens People kan man läsa en intervju med stockholmstjejen Lisa Lindal, som är ännu en av alla de kvinnliga singer/songwriters som försöker slå igenom just nu. Man kan tycka att marknaden skulle vara lite mättad på just sådana, speciellt med tanke på ett de tre drottningarna inom genren; Annika Norlin, Anna Ternheim och Frida Hyvönen alla har släppt nytt i höst.
   Och tja, Ensam-Tjej-Med-Piano är ju ett koncept vi hört förrut, vilket gör att en del av Lindals låtar inte står sig i konkurrensen. Dessto mer intressantare blir det däremot när hon höjer tempt och plockar in ett fullt band som komp. Bitterljuva Worth Fighting For och speldosplingande Dust In The Corner Of My Heart skulle kunnat vara skriven av Lisa Miskovsky, Lindals röst påminner till och med en aning om Miskovskys i dessa låtar.
   Jag tror inte Lisa kommer slå till någon bredare publik i dagsläget. Däremot tycker jag att både Worth Fighting For och Dust in The Corner Of My Heart är värda en genomlyssning.Tags: , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0