Årsbästa

Bara två dagar kvar till nyårsfton, så jag tänkte passa på att vara mainstream, och göra en "årslista". Här kommer årets bästa...

 • Musiker: I början av året dök Annika Norlin lite oväntat upp i mitt liv, genom ett par Hello Safride-låtar som Becka skickade. Sedan var jag fast. I både Hello Saferide och Säkert! gör Annika smarta, träffsäkra, välformulerade och roliga låtar som jag spelade mer eller mindre hela året.
 • Konsert: Det blev ett riktigt konsert-år i år, och det är svårt att välja. Det får nog ändå bli Timo Räisänens och Säkerts! spelningar på Way Out West. Tätt följda av The Hives.
        image25

 • Film: Såg väldigt få filmer i år, och den bästa jag såg kom faktiskt ut redan 2006: Little Miss Sunshine. Tätt följd av Mat med Mat-Viktor naturligtvis. Eller räknas det som TV-serie kanske?
 •  Bok: Måste väl nästan ta sista Harry Potter.
 • Resa: Alla Skåneresor plus Hultfreds-trippen!
 • Café: Här är det också nästan omöjligt att välja. Kringlan är onekligen mysigt, men stället där jag varit mest är ändå Fröken Olsson.
 • Mat: Äpplen. Grannys och Aroma.
image26

 • Lärare: Cecilia. Tätt följd av Hans.
 • Ämne: Revyn. Det är inget ämne, men vafan, det är ändå det roligaste jag gjort i skolan någonsin.
 • Hobby: Träna på Friskis och fota.
 • Hemsida/blogg: Gissa tre gånger :)
Sist men inte minst så måste jag nämna alla vänner, klasskompisar, bekanta, främlingar, familjemedlemmar och annat folk som jag tillbringat året med. Skulle ta aldeles för lång tid att räkna upp alla, men ni vet vilka ni är och ni är bäst!

Nu bär det av det Skåne för att fira in det nya året. Jag känner på mig att 2008 kommer bli kanon!

Julmys

image21


Så var julen över för den här gången.
   Nåja, nästan iallafall.  Än hänger julpyntet kvar (i mitt fall bestående av en julstjärna och en enda tomte - less is more) det finns pepparkakor kvar i kakburken, och det är fortfarande en och en halv vecka kvar på jullovet. Däremot är ju själva juldagarna över, och det är de som faktiskt räknas, åtminstone i min värld.
   Julafton firade familjen + mormor här hemma. Först några paket i julstrumpa på morgonen, och efter jullunch så blev det julklappsutdelning där syrran fick agera "tomte". Mina julklappar gick i "mysighetens tecken": duschcreme, badskrubb, ansiktsmask, handduk, nytt örngott och choklad. Favoritklappen  - som jag valde ut själv i affären några veckor innan jul - måste nog ändå bli min nya klocka. Äntligen kan jag styras av tiden igen!

image22

 På juldagen fick vi stryka den årliga långpromenaden innan jullunchen, på grund av det kassa vädret. Morsan och jag gick en kortare runda i skogen och blev halvt dränkta.
   Annandagen var det finare. Tog en löprunda på morgonen, och på eftermiddagen bar det av till mormor på annandags-middag med släkten.
   Julen har alltså varit en väldigt lugn historia. Men det är väl det som är själva poängen med julen? Varför ska man  flänga fram och tillbaka mellan gammelfaster Agda och sysslingarna och trycka i sig kalvsylta och Ris a la Malta tills man spyr?  Julen är väl då man ska få lov att andas ut och verkligen mysa? Jag åt förövrigt varken sylta eller Ris a la Malta och tro mig, jag blev inte olyckligare för det.

Till nyår blir det nyårsfirande nere i Skåne - och det lär nog bli allt annat en en lugn historia, men till 100 % säkerhet trevligt!

PS. Om du som jag tycker att Ris a la Malta bara är en omskrivning för "vitt kräkmedel" så tycker jag att du kan testa min familjs traditionsenliga julaftons-dessert: pannacotta! DS.

image23

Samtal med Barris


image19      image20

Barris och jag har ofta många långa och mogna diskussioner om musik. Här kommer ett utdrag ur en MSN-konversation från ikväll, där Barris meddelade att Dark Tranquility var med på GP:s topplista över CD-skivor, men inte Säkert! med Säkert!

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.02)

jag misstänker nån konspiration här

Barris säger: (21.01.06)
antar att de bara rent sonika äger

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.10)
nej nej nej

Barris säger: (21.01.25)
:P

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.27)

de har mutat musikredaktionen!!!

Barris säger: (21.01.27)

säg inte emot mig

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.29)
jo

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.33)

jag är äldre än dig

Barris säger: (21.01.33)
jag är självutnämnd musikexpert

Barris säger: (21.01.43)
du är tjejigare en mig

Barris säger: (21.01.46)

1 - 1

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.01.56)

aldrig! jag är manlig som fan

Barris säger: (21.02.03)

haha

Barris säger: (21.02.07)

du gör det värre

Barris säger: (21.02.09)
2 - 1
Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.02.25)
jag ska till new york

Hanna| JULLOV IS THE SHIT! säger: (21.02.30)
2-10001

Barris säger: (21.03.01)
Barris har gått med i gruppen "Vi som vill att Hanna Axelsson ska stanna i New York" :)

Fortsättning följer...

Revy

Tidernas bästa revy är över. Det har varit ett antal intensiva men extremt kul dagar. Det här är helt klart det roligaste jag gjort i skolan hitills. Efter revyfesten igårkväll är jag sjukt trött, och har varken ork eller lust att beskriva allt som hände detaljerat, utan låter bilderna nedan tala för sig själv.

image16

image17

image18

Revyförberedelser

image15

Tissel och tassel.

Papper som diskret kopieras och byter ägare.
Papper som är försvunna.
Papper som dyker upp på ställen där de absolut inte borde vara.

Manus som repas i tomma salar.
Låtar som ska tränas in.
Skyltar som ska målas, scener som ska byggas och möbler som ska lyftas.

Treor som spionerar.
Nyfikna ettor.
Ännu nyfiknare lärare.

6 föreställningar som ska spelas, 360 biljetter som ska säljas, och omkring 10 000 muffins som ska frysas in.

Samt en väldigt massa skratt, flum och afficher med August Strindberg. På lördag gäller det!

Hektiskt

Så har hela hösten gått, och så är det december. Hur gick det till? Det var ju september nyss?

Mycket trevligt har hänt den senaste tiden. Sofia var uppe och hälsade på i Göteborg i helgen. Vi gick på Timo Räisinen-konsert med Sandra, fikade, hittade en mysig "engelsk" pub och hamnade i en diskussion om Sean Connerys ålder (killen trodde att Sean var mellan 80 och 90, medan Sofia, hans tjej/tjejkompis och jag höll fast vid att han var mellan 65 och 75. Efter mobil-googling visade det sig att han var 77) Vi shoppade också klänningar, mössor och te, fikade (Kafé Mums visade sig ha Göteborgs godaste kladdkaka) tog tysk-Joanna på en Göteborgs-guidning, flummade runt i Haga och fikade lite till. En väldigt trevlig helg med andra ord.

image13 image14

Åter till vardagen. Snart är det både jul och revy. Jag vet inte vad som känns mest hektiskt: att försöka få diverse familjemedlemmar att önska sig något (jag nämner inga namn, men en viss syster bör ta åt sig) eller att få ihop alla nummer? Mitt i alltihopa ska man få in lite skolarbete och träning också. Suck, ibland skulle jag vilja förlänga dygnet med en 4-5 timmar för att hinna med allt.
Jaja, jag ska inte klaga. Det är väldigt kul samtidigt, både med revyarbetet och julen. Förhoppningsvis kommer lite uppdateringar om båda saker inom kort.

RSS 2.0