Peter Doherty

Han kan när han vill.

Pete Doherty
, som numera vill kallas för Peter, har släppt en soloplatta som han döpt till Grace/Wastelands. Mindre nervighet och gitarrexplosioner än Libertines och mer lite melankoliskt tillbakalutande och jag gillar vad jag hör. Killen kan när han vill!Peter Doherty - Last Of The English Roses

Tags: , , ,

Françoise Hardy

Till Paris, till Paris...Jag längtar till Paris. Egentligen längtar jag väl till vilken plats som helst som inte är förorten där jag befinner mig nu men just ett vårvackert Paris känns speciellt lockande.

Ett budgetknep (om man, som jag, inte har råd att boka första bästa plan med Air France ner till kontinenten) är att lyssna på Françoise Hardy. När man lyssnar på Hardy's vackra femtio- och sextiotalspop förflyttas man, åtminstone i tanken, genast ner till ett café-bord i Quartier Latin eller Montmarte med en croissant framför dig.

Dessutom slipper man hundskiten på gatorna och alla de påflugna försäljare med sina miniatyr-eiffeltorn.Françoise Hardy - Tous les garçons et les filles

Tags: ,

Bokat och klart

Internet är min vän.

Det slår mig dagligen hur stort inflytande internet har över mitt välbefinnande.
Som idag till exempel: med bara ett halvt dussin klick fixade jag ett par biljetter åt Sandra och mig till Sahara Hotnights spelning på Storan den 4 april. Inget köande och inget strul - vad mer kan man begära?


Sahara Hotnights på Way Out West i somras.

Tags:  ,

Billboard

Vem låg etta när du föddes?

Här kan man kolla upp vilken låt som låg etta på Billboard-listan i USA vilken dag som helst det senaste århundradet. Dagen jag föddes vad det tydligen Sinead O'Connor. Tack för tipset Jonas!Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U

Tags: ,

Let them eat cake!

Filmtips för ensamma kvällar i ödemarken. Spana in soundtracket!Det blir ingen utgång för mig ikväll. Istället ska jag (iklädd tofflor, tights och en gammal herrskjorta) se om en av mina favoritfilmer, Marie Antoinette.
Ja jag vet. Den är historiskt inkorrekt. Den är ytlig. Den är en tjejfilm för sjutton. Jag avgudar den iallafall och det beror på fyra saker:
  1. Jag älskar själva attityden Sofia Coppola hade då hon gjorde filmen. Folk väntade sig ett stelt historiskt kostymdrama fylld av politik och revolution. Sofia gav fan i det och gjorde en film full av bakelser och champagne istället.
  2. Att filmen saknar djup är inte sant. Eller är det verkligen bara jag som drar paralleller till kvinnlig prestationsångest och moderna mediadrev à la Britney Spears när jag ser filmen?
  3. Fotot, kläderna, sminket - allt är extremt snyggt!
  4. Sist men inte minst - soundtracket.
En annan regissör skulle säkerligen valt tidstypisk barockmusik men inte Sofia Coppola. Eller rättare sagt, visst dyker det upp ett och annat klassiskt stycke, men främst är det 80-tals pop och punk som dominerar. Gang Of Four, Bow Wow Wow, Siouxie and the Banshees och New Order är bara några av de band som får ackompanjera balerna, festerna och de pudrade håruppsättningarna. Det var Marie Antoinette som gjorde att jag fick upp ögonen för 80-tals musik och det är jag evigt tacksam över.

Ni får ha en trevlig kväll allesammans! Själv ska jag äta vaniljyoughurt och njuta av 1700-tals-dekadens och musik.


Bow Wow Wow (Kevin Shield Remix) - I Want Candy

Tags: , , , , , ,

Belle & Sebastian

Passar bra just nu.

Det är inte alltid jag är på humör för trall-indie à la Belle & Sebastian. Men ibland, typ när solen skiner och man äntligen kan ha sin nya vårkappa på sig, är det precis den typen av musik man vill ha.Belle & Sebastian - Like Dylan In The Movies

Tags: ,

Maia Hirasawa släpper nytt album!

Göteborg mot Stockholm i slutet av månaden.Det var länge oklart exakt när Maia Hirasawas nya album skulle släppas men nu är release-datumet 25 mars spikat. Albumet har fått namnet GBGvsSTHLM och första singeln South Again tycks antyda att det varit en hel del resande inblandat under inspelningens gång för Maia.
Lyssna här!Tags: , ,

NOSTALGI: The Concretes

Jag har dålig fantasi.

Jag önskar jag kunde skriva om något nytt, någon intressant debut men eftersom de plattor jag ser fram emot inte släppts än (och för att jag har dålig fantasi) så får det bli gammal skåpmat istället.
Bra gammal skåpmat ska tilläggas. You Can't Hurry Love är en sån där låt man kan gå och nynna på en hel vecka. Dessutom är videon tok-snygg.The Concretes - You Can't Hurry Love

Tags: ,

Kom Igen Lena

Håkan-nostalgi

För att det var soligt och luktade vår i luften idag.Tags: ,

Bandsläpp till WOW

Läser Luger min blogg?Igår skrev jag att jag oroade mig över att Way Out West inte släppt några band än.
Idag låg det ett nyhetsbrev från festivalen i min inbox med en lista på arton stycken band som kommer att spela, bland andra Arctic Monkeys, Lily Allen, Band Of Horses och Timo Räisänen. Perfekt tajming!
Ser speciellt fram emot britterna i sällskapet, inte minst Lily Allen som skulle spelat första året men som ställde in. Jag håller tummarna för att hon dyker upp i år.

Dags att skaffa biljett!

Tags: , , , , ,

Festival

Jag längtar till sommaren.


Franz Ferdinand på Way Out West förra sommaren.

Ni vet, sådana dagar när det faller snöblandat regn från himmlen. När ens stövlar läcker och paraplyet blåser sönder. När spårvagnarna strejkar, vinterkappan tynger ner axlarna och när hela stan tycks ha gått in i en massiv vinter-deppression. Just sådana dagar är det extra frestanade att klicka runt blland diverse festivalers hemsidor och drömma sig bort lite.

Saker som lera, trängsel och utspilld öl  försvinner liksom ur medvetandet och kvar finns bara ljusa minnen av hur solen går ner i väster, hur händer klappar, hur röster stämmer upp i hes sång och hur känslorna växlar mellan otålighet (skulle de inte börja klockan sju?) och eufori (där är de!)

Way Out West är såklart självskriven (även om jag oroar mig lite för det hitills klena bandutbudet) och jag är lite frestad att resa till Småland och besöka Emmaboda. Markus Krunegård, Parken, Skansros, Armand Mirpour och ytterligare ett tiotal intressanta akter för det fashionabla priset av knappt 800 riksdaler tål definitivt att tänkas på. Om inte annat som ett mentalt lyckopiller när man tvingas vänta på bussen i underkylt regn.

Tags: , , , , , ,

Moz

Lite söndags-eskapism.

Och vem kan väl leverera sådant bättre än den gode Morrissey?


Morrissey - I'm Throwing My Arms Around Paris


Tags: ,

RSS 2.0