Rocket Science

Them drummachines aint got no soul.



Teddybears gör låtar beordrar kroppen att dansa. Här är Rocket Science från nya plattan Devils Music

Tags: ,

Bye Bye Bicycle 26/3

Imorgon får Lund finbesök från Göteborg



Igår for jag runt på - passande nog - min cykel och tapetserade Lund med Bye Bye Bicycle-affischer. Imorgon kommer nämligen dessa göteborgsgossar till Blekingska och vi hoppas på mycket folk.
Vår bandbokare Elise verkar ha valt Göteborg som sin favoritstad i år. Förra månaden hade vi Ram Di Dam på besök och efter påsk kommer dödselectro-akten Owl Vision och spelar på vår electro-klubb Heartbeats. Som exil-göteborgare tycker jag förstås att Elise gör helt rätt - mera Göteborg!

I övrigt är jag mitte uppe i hemtenta-skrivande och njuter av att våren äntligen är här.


Tags:, , , ,

Soulfood Craving, Baby

Lite skönt onsdags-jam.


Grand lady of soul, Aretha Franklin.

Det senaste halvåret har jag förälskat mig i gammal klassisk motown och soul. Jag lyssnar på morgonen då jag vaknar, när jag äter frukost, på eftermiddagen då jag kommer hem från skolan, när jag lagar middag och nu på kvällen då jag vill slappna av lite. Det är härlig festmusik också och jag saknar Tokdisco och Nef från Göteborg, där man kunde skaka rumpa till förstklassig soul. Har dock hört att Sydskånskas klubb Foxen ska vara något för soulfrälsta själar, så jag får väl masa mig dit nästa gång de kör.

Tillsvidare tänkte jag dela med mig av den här spellistan. Enjoy!

Soulfood Cravings, Baby


Tags: , , , , ,

Olika typer av nörderi

Pojkvännen och jag kollar på film.




Pojkvännen
:...och zombiesarna har utvecklats under de senaste åren. De har blivit smartare, och istället för att bara hasa fram så har de börjat springa och...
Jag: Hahahaha! NÖRD.

(Ca en kvart senare)

Jag: BAND OF HORSES!
Pojkvännen: Va?
Jag: Ja! Band of Horses! De spelar No One's Gonna Love You i den här scenen! Ååååh!
Pojkvännen:...

Tags: , ,

The Comeback

Bloggen är igång igen!



Vänner! Efter ett långt uppehåll har jag beslutat mig för att skaka liv i bloggen igen.
Anledningen till att jag inte skrivit på så länge har främst varit tidsbrist. Nu har livet lugnat ner sig något och jag har tid att dela med mig av mina upplevelser kring allt som har med musik att göra (och kanske en del annat också)

Senast jag skrev var jag mitt uppe i sista terminen på gymnasiet, en tid full då dagarna var fulla av plugg och nätterna av musik och dans. Sen dess har jag hunnit ta studenten, uppleva en lång sommar full av konserter, flytta från Göteborg ner till Lund och börja plugga civilingenjör för att sedan hoppa av. Nu läser jag en humanekologi och driver klubb på Blekingska Nationen här i stan. Jag kommer därför, av naturliga skäl, skriva mer om musik och spelningar i Malmö-Lund trakten och inte minst de klubbar och spelningar jag själv är med och ordnar. Me

RSS 2.0