Ajöss!

Nu drar jag till London!

Men ingen panik jag är tillbaka om ett par dagar, efter att ha skålat in 2009 på någon klubb i Camden. Vi hörs nästa år!


Tags: , ,

COVER: Dusty Springfield/Sahara Hotnights

Vilken är bäst - cover eller orginal?

Sahara Hotnights
har ju som bekant gjort en cover på Dusty Springfields gamla dänga, In Private. Personligen tycker jag Saharas mörkare syntversion är förbannat snygg och faktiskt bättre än orginalet. Vad tycker ni?


Dusty Springfield - In Private


Sahara Hotnights - In Private

Tags: , ,

Dan före dan...

Ella is the shit!Puh, har haft fullt upp med julbakning och sista-minuten-rim, ledsen för bloggfrånvaron.
   Laddar inför morgondagen med två helt olika julskivor. Oh No...It's Christmas från fina Razzia Records bjuder på mycket trevligt för den som föredrar en lite alternativ jul. Lyssna bara på Merry Christmas med Laakso och ni förstår.
   För en mer klassisk mysjul rekomenderar jag Whishes You A Swinging Christmas med Ella Fitzgerald. Enligt mitt tycke är Ella bättre än både Bing, Frank och resten av killarna.

God Jul på er!

Tags: , , , ,

Jingle Bells

Äkta vara!

Såhär ska en riktig jullåt låta.Tags: , ,

Jullåtar

Att hata eller älska?Min syster påstår att hon avskyr alla jullåtar och för något år sedan hade jag förmodligen hållt med henne. Runt jul tycks det pågå någon slags orgie i smörighet och sockrighet på såväl radio som landets scener. Carola och Peter Jöback hjälps åt med att sjunga sönder Stilla Natt på diverse julshower landet över. I butikerna spelas discoversioner av allt från Rudolf till Räven raskar över isen.
Indie-världen vill ju såklart inte vara sämre (tvärtom vill man ju vara bättre än mainstream-packet)
  • The Killers jullåtar har ju blivit något uttav en årlig tradition. I år heter låten Joseph Better You Than Me  och framförs tillsammans med Elton John och Neil Tennant.
  • Glasvegas har ju som bekant släppt en hel EP med jullåtar, A Snowflake Fell And It Felt Like A Kiss, med bland annat sin egen version av Stilla Natt som jag tidigare skrivit om.
  • The Wombats frågar sig om det här verkliigen är jul i låten Is This Really Christmas?
  • The Hives gör ju som bekant en julduett med Cyndi Lauper (lär här)
Jag är något skeptiskt till allt detta. Å andra sidan finns det ju undantag. 2006 släppte Razzia samlingsalbumet Oh No It's Christmas med bland annat en helt sagolik jullåt av Maia Hirasawa (UPDATE: Nu finns den uppe på Maias myspace!) och ironiska iPod Xmas av Hello Saferide. Var du i Stockholm och såg Razzias julshow med samma namn som skivan i söndags kan jag bara säga grattis och att jag önskar att jag vore du.

För övrigt så hör jazz och jul ihop. Mina favoritjulsånger är klassiker med Frank Sinatra (Let It Snow, Santa Claus Is Coming To Town) och Ella Fitzgerald (Sleigh Reid, Winter Wonderland) Retro ska det vara!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Parken

Min syrra var på konsert och såg han här ikväll. Jag satt hemma. Drygt.Tags:  ,

Julklappar

Om man har en far som inte önskar sig något men som gillar Led Zeppelin...

...kan man ge honom den här boken, Hammer Of The Gods av Stephen Davis. Det ska åtminstone min farsa få i år.

 

Tags: , ,

The Hives

Borde plugga matte...

...men tänker kolla på Dom Kallar oss Artister med The Hives istället. Pelle Almqvist slår integralerna med hästlängder. Om en kvart på ettan!

Tags: , ,

DAGENS TIPS: Portrait Painters

Hes indierock med nittiotals-vibbar.Hitills har Portrait Painters bara lagt upp en enda låt på sin myspace. Men vilken skön låt Forgive Forget är! Och vilken skön kontrast att höra lite hes djupare röst istället för alla dessa indiegossar i falsett. Har hört viskas om att det är folk i Bad Cash Quartet som är inblandade i produktionen, har inte hittat något som styrker det påståendet men det skulle förklara de snygga nittiotalsvibbarna soundet har.
   Äsch, jag bara vräker ur mig massa termer. Lyssna själva och se vad ni tycker!

Tags: ,

Dåliga Gatan

Saker jag gjorde istället för att blogga igårkväll.

Flanerade upp och ner längs Andra Lång, spatserade vidare till Vasastan och hamnade tillsist i Gamlestan och Klubb O.
Jag är en dålig människa.


Håkan Hellström - Ramlar

Tags: , ,

Stilla Natt

Kyligaste julsången på den här sidan nyår.

Ja, Glasvegas må vara över-hypade utan dess like och allt snack om att de minsann spelat in en jul-EP i Transylvaaaanien kändes bara som ännu en i raden av vampyr-flirtar som mode- film och musikvärlden sysslat med under hösten.
   Men att spela in en av världens mest spelade jullåtar i moll och helt plötsligt få den att helt byta känsla - från myspysig skolpsalm till kyligt högtidlig -  är faktiskt ganska smart. Resten av EP har precis samma frostiga sound. Rudolf och hans röda mule har aldrig känns mer avlägsen.Tags: ,

VIDEO: X Telling Me About The Loss Of Someting Dear, At Age 16

Ny video från Hello Saferide

Se Annika Norlin drilla ett gäng killar på dansgolvet!Tags: , ,

DAGENS LÅT: Gothenburg

Hade nästan glömt hur fin den här låten och videon är.

Dessutom goda nyheter: enligt dagens program släpps Maia Hirasawas nästa platta tidigt nästa år. Förväntningarna är höga!Tags:  ,

Maia

Bland rapsfält och grisar på ÖsterlenÖsterlen är ett område jag är väldigt förtjust i. Jag är också väldigt förtjust i Maia Hirasawa och hennes underbara jazzljuva pop. I mina ögon tycks därför SVT ha special-designat morgondagens avsnitt av Dom Kallar Oss Artister speciellt för mig eftersom det både innehåller österlenska rapsfält och Maia. Vågar man hoppas på glimtar från det nya kommande albumet tro?
   Klockan 21:00 imorgon kommer åtminstone jag slå på ettan och se om konceptet blir lika bra som det verkar.

Tags: , ,

RSS 2.0