Stöld?

Avgör själva


Desperado - The EaglesNu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström

Håkan på lördag?

image69

Nån som ska med?

Saturn på Haket har Håkan-tema på lördag. På deras hemsida låter det såhär:

När vi startade klubben hade Håkan inte startat sin solokarriär, men ända sedan första singeln då två tjejer med tindrande ögon tog med cd-singeln och lämnade in den i DJ-båset så har Håkan alltid varit lika populär på Saturn. Denna kväll tillägnar vi honom genom att spela Håkan på repeat där uppe hela kvällen! Dessutom storbildsvideos, temadrinkar, quiz och mycket annat


Nån som vill hänga med? Barris kanske?

GT-försäljare

image67

När jag är trött och bakis är jag väldigt lätt-irriterad.

Någon av alla de saker jag stör mig på (som busskursrökare, Västtrafik och Carola) är GT-försäljare. De dyker upp på helgmornarna då man verkligen sett fram emot att få sova ut. Men icke. Vid nio-tiden ringer dörrklockan fem gånger på raken och då man svärande har släpat sig ner för trappan för att öppna så är det nån osnuten unge som sträcker upp en tidning i ansiktet på en och vill att man ska köpa.

I vanliga fall brukar jag snällt och vänligt öppna dörren och lika snällt och vänligt tacka nej. Den här morgonen var dock lite annorlunda. För det första var jag lätt bakis. För det andra hade jag sovit på sin höjd fem timmar. Jag var alltså inte på något strålande morgonhumör precis.
Hur som helst så var jag nere i köket vid tjugo över nio och pratade i telefon med mamma då jag hörde dörrklockan ringa. Signalen skar genom huvudet, personen utanför tycktes sätta en ära i att trycka ner ringknappen så länge som möjligt. Jag kikade ut genom fönstret. Mycket riktigt var det en GT-säljande unge. I vanliga fall brukar jag som sagt öppna och tacka nej, men idag var jag jag dels för trött och dels upptagen. Jag stod därför kvar och tänkte att ungen skulle ge sig av då ingen öppnade.

Tillslut slutade klockan att ringa. Istället började bankandet. Vi har en portklapp i mässing på ytterdörren som ungen hade upptäckt och som hon nu tycktes försöka använda för att slå in dörren  med våld. Bank, bank, bank, BANK, bultade det ikapp med min huvudvärk. Sedan en kort tystnad. Därefter började det för andra gången. BANK BANK BAAANK....och där någonstans tappade jag tålamodet. Jag var ute i halen på några sekunder och vräkte upp dörren. Utanför stod en liten tjej i tio-års blond page och knallrosa foppatofflor. Jag såg henne öppna munnen för att dra det vanliga "Hej-vill-du-köpa-en-GT?" men jag hann före.
- NEJ TACK!
Sedan smällde jag igen dörren.

Riktigt så illa som jag beskriver det var det kanske inte riktigt, men förhoppningsvis slipper vi tidningsförsäljare ett tag framöver.

Födelsedagsfirande

image65

Första helgen som 18-åring blev kanon!

Fast den skulle nog ha blivit det oavsett vad jag hade fyllt. För det första: vädret. Äntligen vårvärme! Våren kunde inte ha kommit på en bättre tidpunkt om jag får säga vad jag tycker (och det får jag) Förrutom vädret så blev jag ordentligt firad av både familj och vänner. Tack så mycket!

På torsdagen blev det först sång och paket på sängen, sedan blev man sjungen för i skolan och dagen och kvällen avslutades på restaurang. Fick en massa fina grejer, men måste erkänna att jag blev extra förtjust i äpple-halsbandet från syster.

image66

Fredagseftermiddagen och lördagsförmiddagen gick mest åt till att laga mat och göra iordning inför festen på kvällen. Det roligaste var när vi skulle köpa cider och jag hittar knallrosa Hanna-cider! Både flaskan och innehållet var supersött, men inte så äckligt som jag varit rädd för. Festen i sig blev en riktig mys-fest, en sån där där man bara äter, dricker och snackar en massa skit om allt och inget. Kunde inte blivit bättre.

Så åter: tack allihopa! Det blev precis som jag önskade mig det.

image63 image64

18

image62


Äntligen!

Ledsen att jag inte skrivit på så länge. Ska skärpa mig. Tills dess vill jag bara meddela världen i allmänhet att jag blev 18 idag. Tack till alla som grattade och sjöng och tack för alla presenter! Nu är jag stor nog att ge blod, ta körkort,  och gå lagligt in på krogen.

Och (som Linus påpekade) köpa ett sexpack och ta med till skolan.

Hälsningspinsamheter

Har det här hänt er också?

Jag går ner för Östra Hamngatan, är lite stressad för att hinna med bussen och blir irriterad på alla människor som nödvändigtvis ska trängas på samma gatstenssyta som jag försöker ta mig fram på. Så ser jag ett bekant ansikte i trängseln, en tjej i ljusgrå parkas som liksom jag försöker tränga sig frammåt fast motsatt riktning. Jag öppnar automatiskt munnen för att heja samtidigt som hjärnan försöker placera henne. Var har vi träffats? Vem är hon? Så slår det mig: det är Mindy Lara som skriver klubbtipsen i GP och som jag definitivt inte känner. Stänger snabbt igen munnen och går förbi. Några veckor tidigare gjorde jag nästan exakt samma tabbe - fast den gången var det Kitty Jutbring som jag var nära att hälsa på då vi gick över samma övergångsställen. För att inte tala om på Hultsfred i sommras då Becka och jag hamnade intill Timo Räisänen på en konsert. Som tur var har jag hunnit hejda mig i sista sekund varje gång det har hänt det hade varit fruktansvärt pinsamt. Fast nästa gång har jag kanske inte lika tur då det dyker upp ett ansikte som jag känner igen men inte känner. Undrar om Håkan Hellström blir väldigt förvånad när en främmande tjej vinkar åt honom på busshållplatsen? (Nu när jag funderar på det: förmodligen inte. Sånt händer förmodligen stackaren hela tiden)

RSS 2.0