Popcirkus

Nytt live-musikprogram på tvåan ikväll.Precis när jag har börjat sakna Dom kallar oss artister presenterar SVT ett nytt musikprogram. Programmet Popcirkus koncept är direktsända live-spelningar från Debaser på bästa sändningstid med Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen (hjärnan bakom mästerliga PSL-bloggen) Konceptet påminner en del om gamla London Live och verkar mycket lovande!
   Slå på SVT2 19:30 och se efter själv. Ikväll gästas man av Markus Krunegård, A Camp, Nicolai Dunger och Nottee.

Tags: , , , , , , , ,

Vilket kap!

Konsertbiljett à la 35 spänn.Det är filmfestival i stan vilket såklart betyder en himla massa film av det mer finkulturella slaget, men även musik. På fredag spelar Kristian Anttila i festivaltältet och allt som behövs för att få komma in är ett festivalpass för 35 (!) spänn. Gissa vem som stack raka vägen till stadsbiblioteket och köpte pass när hon fick reda på det?

Tags: ,

Stronger Than Jesus

Nina Persson ackompanjerar mitt pluggande.Jag har snöat in på The Cardigans den senaste veckan. Long Gone Before är till exempel en ultimat pluggskiva: melodiös och lättlyssnad utan att för den delen vara banal. Matteräknandet blir så mycket behagligare med Nina Perssons stämma i bakgrunden.
   Gillar man Nina och Koftorna (inte konstigt att de flesta bandnamn låter fräckare på engelska) gillar man förmodligen också A Camp, bandet hon har tillsammans med Niclas Frisk och maken Nathan Larson. Singeln Stronger Than Jesus lovar gott inför nya plattan Colonia som släpps nu på onsdag, 28 febriari.Tags: , , , ,

Ulysseus

Ny singel och musikvideo från Franz Ferdinand.Vill man lyssna på hela nya plattan Tonight: Franz Ferdinand kan man göra det på bandet myspace (dock måste man tydligen ha ett myspace-konto och vara inloggad)
Personligen tycker jag inte att skivan verkar vara lika "hittig" som tidigare album. Bra tycker vissa. Synd tycker jag.

Tags:  , ,

Hårt Godis

För tillfället går den här låten om och om igen på iPoden.
Kristian Anttila - Hårt Godis


Tags: ,

John Me och Adiam Dymott

Elektronisk högtidlighet och rockriff.Ja, Anders Johansson var till och med snäppet bättre än vad jag väntat mig och att Håkan H vann pris för både bästa artist och bästa liveframträdande (Guldmicken) gladde mig såklart även om det inte var speciellt oväntat.
   Det jag tänkte skriva om nu är istället nykomlingarna i fråga.

Först var det John ME som med sin vita kostym och gitarr först såg lite blek ut. Ja, innan låten Love Is My Drug brakade lös på allvar. Elektroniskt, intensivt och nästan lite högtidligt lät det. Tyvärr tycker jag, efter en genomlysning av Johns myspace, inte att resten av hans mer akustiska låtmaterial sticker ut på samma sätt. Men som sagt, bra låt och en riktogt bra sångröst.

Apråpå bra sångröster så älskade jag nästa nykomlings, Adiam Dymotts, sång. Tjejen låter som en blandning mellan Rihanna och Lisa Miskovsky. När det gäller musiken (som ni kan lyssna mer på här) så tycker jag att hennes rockriff blir lite enformiga men framträdandet med låten Miss You var det inget fel på, jäklar vilken energi.

Varken John ME eller Adiam Dymott fick mig direkt att gå ner i spagat av lycka (vilket är tur, jag är nog ovigast på planeten) men båda två har onekligen stil så det räcker och blir över. Och stil kan man komma långt med.

Tags: , , ,

P3 Guld

Vem vinner vad?
Det finns flere skäl till att P3 Guld är en betydligt intressantare gala än Grammis. Den största av dem, med undantag för att den sänds i Göteborg istället för Stockholm, är att Anders "Ankan" Johansson åter är programledare. Det kan liksom inte gå fel med den mannen vid rodret.
   För övrigt hoppas jag att Hello Saferide får pris som bästa artist och att Håkan Hellström plockar hem Guldmicken. Det har de båda gjort sig väl förtjänta av. 21:00 SVT!Tags:  , , ,

Spåttifaj

Ett halvårefter alla andra...

...har jag äntligen skaffat Spotify. Tack Barris!
Själva idén med att streama musik på det här sättet är smått genialt.
   Nästa steg i utvecklingen borde vara en mp3-spelare som kan spela streamad musik. Tekniskt sätt är det bara en fråga om kort tid innan den första skulle kunna lanseras på marknaden. Såvida inta griniga gamla skivbranchen sätter käppar i hjulet förstås.Tags:

Grammis

Tja vad ska man säga?

Inget pris till Hello Saferide, en drogpåverkad Kleerup och tusen reklamavbrott. Inte ens A Camp och deras fina framträdande kunde rädda det hela. Måtte P3 Guld här på hemmaplan bli bättre.

Tags: , , , ,

Glasvegas till Sverige!

Hösterns största hype kommer till Stockholm...och Göteborg!Nyligen hemkommen från Skåneland fick jag ett glädjande besked: inte nog med att Glasvegas kommer till Sverige, de väljer dessutom att göra ett stopp i Göteborg! Den 6 mars entrar man först Debaser och far sedan vidare ner till västkusten dagen efter (7 mars) för att gästa Storan. Biljetterna släpps på måndag. Är de slutsålda inom en timma tro?

Tags: , ,

Happy New Year!

Hejdå 2008, hej 2009.

"Klubben i Camden" vid namn Koko, visade sig vara loakeln där de spelar in London Live. Under en enorm discokula tog vi, tillsammans med ett och ett halvt tusen indiefrälsta britter, avsked av 2008 och passade på att njuta av bra musik, bland annat i form av bandet här ovan. Pete And The Pirates må vara ett ganska taskigt bandnamn, men spela gedigen brittisk indie-rock kunde de.
   En riktigt bra avslutning på ett riktigt bra år blev det iallafall. Ett år som bland annat innehållit en New York-resa, ett artonårs-firande, ett jobb (och en uppsägning), en festival och ett tiotal övriga riktigt bra konserter. Jag kan bara hålla tummarna för att 2009 blir minst lika bra.

Tags: , , ,

RSS 2.0