Bruce Springsteen
Mannen med lika hes röst som min är i stan.

Fast min är snäppet värre. En förkylning och tre veckors intensivt pratande tog ut sin rätt och jag tappade nästintill rösten. Således har jag denna sommarens finaste helg fått sitta inomhus och dricka litervis med honungsvatten medans resten av världen har varit ute och solat, badat och fikat i stan. Eller gått på Bruce Springsteen.

När man läst tidningarna skulle man kunnat tro att det var Jesus och inte en snart 60-årig gubbe från New Jersey som skulle dyka upp i stan. Media har laddat flera månader i förväg och nu när han äntligen är här nagelfars vartenda steg the Boss tar. Ska han äta på Sjömagasinet? Och vad ska han i så fall äta? Kommer fansen att få lov att behålla besticken efteråt? Eller behöver han kanske, till skillnad från oss vanliga döda, inte äta alls?

När två konserter tar sådana här absurda uttryck blir jag både faccinerad och skeptiskt. Visst har jag hört en och annan Springsteen-låt, men bra är han väl inte? Eller? Så bra att man tillbringar veckor utanför Ullevi i tält bara för att komma först in? Ordet "overkill" dök genast upp på min näthinna och vägrade försvinna. Men innan jag beslöt mig för att ägna ett helt inlägg åt att såga mannen tänkte jag att jag åtminstone skulle lyssna igenom musiken och inte fokusera för mycket på fansen. Jag gick igenom topplistan på iTunes och det jag jag hörde översteg faktiskt mina - förvisso mycket låga - förväntningar. Visst finns det sångare med bättre röster men det låter inte dåligt heller. Nya Radio Nowhere kan jag rentav tycka om. En starkt bidragande orsak var också att jag hörde rötterna till en hel del av dagens musik som jag tycker ganska bra om (Håkan Hellström, Moneybrother och även gamle Winnerbäck, även om han inte står på min personliga favoritlista). Fast jag kan tycka att en artist som spelat i över 40 år borde ha utvecklats en aning under tiden.  I mina öron är alla låtar - oavsett om de är från 70-tal eller nutid - snarlika varandra. Fast det kanske är mina otränade öron det är fel på?

Ni kommer alltså inte hitta mig på Ullevi ikväll, men jag ska inte heller racka ner på er som gillar Bruce och hans E Street Band. Trots allt skulle väl den Göteborgska sommaren vara sig riktigt lik om inte Bossen och Iron Maiden dök upp strax efter midsommar och rockade loss gräsmattorna på fotbollsplanen lite.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Haha, ja usch för sommar plågor. Lägg av, har maiden varit på ullevi i sommar?? Jag som har längtat så efter att se dem live. Och jag lyckas hela tiden missa dem :/

2008-07-06 @ 00:54:10
URL: http://dagensmeny.blogg.se/
Postat av: anna

nepp den är faktiskt ganska rätt den

2008-07-06 @ 01:14:42
URL: http://annaknutsson.blogg.se/
Postat av: Magnus

Haha, ja du sa det högt. Och ja en del i bandet ser verkligen slitna ut nu.

2008-07-06 @ 01:56:19
URL: http://dagensmeny.blogg.se/
Postat av: Sofia

Maiden kommer yill ullevi den 27:e juli väl? :O

2008-07-10 @ 20:57:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0