Alla känner alla

Det är en väldigt liten stad vi lever i.



Igårkväll var det firmafest på Pour Bon. Utöver tacos, öl och spex - bland annat ett extremt intern-roligt stand-up nummer där det drevs hejdlöst med coacherna - bjöds det på vackert pianospel och sång i Rufus Wainwrights anda av vinnaren av GP Scen, Mike Pearl, min arbetskamrat sedan ett tag tillbaka vilket jag inte hade en aning om.
   Sedan var vi ett gäng som drog vi vidare. Vi velade lite mellan bl.a. The Queen och Pustervik innan vi tog vagnen bort till Botaniska och Kontiki. Very nice indeed.

Under kvällens gång kom samtalen mycket att handla om gemensamma bekanta och hur alla tycks känna varandra. Min nuvarande bekantskapskrets är ett, snudd på, incestuöst nätverk där alla känner alla, eller åtminstone känner till allt om alla.
   Ja, det händer ju att man tror sig stöta på ett helt nytt ansikte men förr eller senare visar det sig alltid att denne någon är granne, barndomsvän, f.d. klasskamrat eller ex till minst tre av ens nuvarande bekanta.
   För att bevisa den här tesen testade vi om en av killarna som jag precis träffat och jag själv kunde hitta några "länkar" mellan oss. Inom loppet av en halv minut visade det sig att han kände både en gammal klasskamrat, en gammal dagiskamrat (säger man så?) och systern till en av mina nuvarande klasskamrater.

Likadant är det ju som bekant i Götets musikliv. Henrik Bergren gick i samma årskurs som Håkan Hellström, båda spelade i Broder Daniel tillsammans med Pop-Lars som brukade spela i Hästpojken tillsammans med Martin Eliasson, som tidigare spelade i Bad Cash Quarter med Jonas Lundqvist,  som idag kör solo med Jonas Game och som är bekant med The Tough Alliance som i sin tur tydligen brukar festa ihop med...Henrik Bergren. Och det här är ändå bara en av de kortare länkarna i kedjan där alla är polare med alla och spelar i varandras band.

Jag älskar Göteborg men ibland känns det som om det inte vore fel med ett rejält miljöombyte.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Johanna

alla känner ju alla eftersom de är i samma industri. Håkan var ju faktist med i bd innan gick solo, bad cash var förband åt bd så på det sättet lärde de känna varandra. liksom alla har träffats genom musiken. Så är det i London och andra stora städer också, banden känner varandra.



Gillar din blogg föresten :)

2008-09-21 @ 18:00:41
Postat av: Lemoncurry?

Du tycker att gbg är litet? Kom till västervik! Här känner inte alla alla, här är alla släkt med alla :p

2008-09-24 @ 19:18:55
URL: http://lemoncurry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0