Emo

image32

Jag har alltid trott att det bara är jag som är paranoid och fördomsfull.
För egentligen så tycker jag ju att alla har rätt att klä sig och vara som de vill, och blev snarare förvånad än irriterad då jag för första gången såg klungorna av svartklädda fjortisar vid ingången till gångtunneln mellan Nordstan och Centralen. Undrade hur man kunde välja ett smutsigt pissluktande golv framför ett café eller för all del en parkbänk.

Snart var det dock inte bara utanför gångtunneln man hittade dem.
Subkulturen som först dök upp i amerikanska skämt-filmer på Youtube tycktes ha invaderat hela staden och utrotat de göteborgska panda-poparna som jag alltid tyckt varit ganska gulliga.
Tidningarna skrev om fjortisar med rosa-svart hår som skar sig i handlederna för att det var en trend.
Försäljningen av palestinasjalar sköt i höjden men inte på grund av några ökande vänstersympatier.

image33  image34

Till de som känner sig träffade: missförstå mig inte. Jag hyser all sympati med er som känner er så deprimerade att
ni skadar er själva för att stå ut. Det finns inget löjligt eller tillgjort med det.
Jag har heller inget emot palestinasjalar. Själv har jag en röd som jag använde nästan hela förra vintern.
Det som irriterar mig är när själdestruktivitet och traditionella arabiska sjalar plötsligt blir en trend, något man ska ha för att det passar ens image.
Till de emos som läser detta:

- Att skära sig i handlederna är ingen jävla modefluga. Det är något man gör när man mår så dåligt att man inte orkar med sig själv längre. Det är inget man gör  för att ens morsa inte lät en pierca näsan eller för att det var fiskgratäng i bamba.

- "Palestinasjalar" är inget nytt mode och de olika färgerna är inte symboler för olika politiska värderingar (anarkism, socialism, veganism etc.) Det är ett traditionellt plagg från arabvärlden och de olika färgerna beror på vilken del av den som man kommer ifrån (den röda är t.ex från Saudiarabien)

Allt det här plus det faktum att de dyrkar band som My Chemical Romance och Tokyo Hotel gör att jag - trots att jag försöker låt bli - tycker att emos är förbannat irriterande (Observera: alltså inte alternativa i allmänhet. Några av de finaste människor jag känner klär sig alternativt och lyssnar på alternativ musik)

Det verkar dock inte bara vara Göteborg de försöker ta över. Nejdå, snart har de invaderat hela landet med sin stil.
Fram tills nu har jag försökt intala mig att jag har fel, men de senaste tecknen gör att jag inte längre kan blunda för sanningen.
Spana in årets majblomma:

image35

Kommentarer
Postat av: sofia

det är verkligen illa det här... :/

2008-01-18 @ 21:29:50
Postat av: Anonym

Haha, det här var det roligaste. Här flyr man Sverige och allt som hör därtill, och så missar man den mest komiska majblomman någonsin. Damn it!

Men jävlans vad smart egentligen. Majblomman maskerar sig i typiska emofärger och vips kan alla emosar bära majblommor utan att det förstör deras image, plus att en majblomma ju är en symbol för ännu mer engagemang (i vad vet de säkerligen inte, men det är ju inte heller så värst viktigt... Jag menar, what the heck, huvudsaken är att det ser ut som om man bryr sig om massa saker). Majblommehandeln kommer därmed gå i taket, intäkterna börjar strömma in - och vips finns det nog med money för att sätta alla emos på en lastpråm med destinationen tredje världen. Självklart skickar vi med en livstidsförbrukning (det vill säga ett 10-pack) per emo, eftersom att de nu för första gången kommer uppleva riktig misär.

Over and out.

2008-01-19 @ 12:58:17
Postat av: Jenny

Efter livstidsförbrukning hade jag tänkt skriva rakblad, men ibland gör inte min kropp som min hjärna hade tänkt.

2008-01-19 @ 12:59:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0