Sensommarspelningar på Liseberg

 

Än är konsertsommaren inte över.

En riktigt härlig sommar går mot sitt slut och då tänker jag inte främst på väder, sol och bad (även om vi fick en hel del sådant i år) Från slutet av maj fram till dagens datum känns det som om hela Sverige varit fullspäckad med festivaler och konserter.
   Tungviktare som Hultsfred, Arvika och Peace & Love har varvats med mindre endagsevenemang som till exempel Where The Action Is. Både Kent och Lars Winnerbäck gav sig ut på Sverigeturné och tog med sig förband som i princip drog lika mycket publik som de själva. Thåström hängde med Kent och Winnerbäcks spelningar var snudd på endagsfestivaler med akter som Maia Hirasawa, Markus Krunegård, Sofia Karlsson och Miss Li. Dessutom har jag ju ännu inte nämnt de utländska giganter som besökte Norden. Säga vad man vill om Bruce Springsteen och Iron Maiden men onekligen drar de mycket folk.

Än är musiksommaren här i Göteborg dock inte till ända och det kan vi tacka Liseberg för.
   Ja just det, denna überfolkliga nöjespark som luktar frityr och som mest tycks locka en publik under sju år samt deras föräldrar. Om man sållar lite i innehållet på Stora Scen och nybyggda Taubescenen hittar man dock riktiga guldkorn sista delen av säsongen innan parken stänger. Dessutom är det väl ärligt talat mysigare att lyssna på musik under stjärnklara kvällshimlar än en i ljuset av en stekande sol? Så ta på dig en extra kofta, bege dig till Liseberg och avnjut följande band:

21 och 28 augusti, 21:00
och 5 september, 19:00  TAUBESCENEN 
     Augustifamiljen är inga mindre än Daniel Gilbert, Oscar Wallbom och de andra killarna i Håkan Hellströms band. De som sett Hellström live vet att det här är ett band utöver  det vanliga. Augustifamiljen spelar covers och brukar ha med sig kreddiga gästartister, bl.a. Ebbot, Titiyo och vännen Theodor Jensen.

26 september, 20:00 STORA SCEN                    
   Håkan Hellström
på Liseberg är en klassiker. Vill du se Håkan och tidigare nämnda Augustifamiljen göra första spelningen på sin kommande hösturné ska du bege dig till Stora Scen allra senast halv åtta. De första fansen brukar vara vid scenkanten redan när parken öppnar. Här är ett smakprov på vad som väntar.

27 september, 19:00 TAUBESCENEN                      
   Anna Järvinen
var nominerad till fyra grammisar 2008, bland annat årets kvinnliga artist. Musiken kan beskrivas som jazzig indiepop och lever väl upp till alla dessa nomineringar. Jag har aldrig sett Anna live, men av det jag hört låter det onekligen lovande.

4 oktober, 19:00  STORA SCEN                      
   The Soundtrack Of Our Lives
med Ebbot i spetsen släpper ny platta till hösten och vad kan då vara mer passande än en konsert i hemstaden Göteborg för att få spela de nya låtarna. En inte allt för vågad gissning är att gamla favoriter som Bigtime också kommer dyka upp.

Tags: , , , ,

Kommentarer
Postat av: SKJUT!

Hej Hanna!



Du skrev i våran blogg, vi spelar pop. Du skulle kanske gilla det. vi har en skiva på g. 30 spänn. vilken adresss?

2008-08-19 @ 18:41:11
URL: http://blogg.skjut.se
Postat av: mulin

Jag gillar precis den musik som du beskriver, så nu ska jag lägga till dig som bevakning! (:



2008-08-19 @ 19:15:41
URL: http://apoetry.blogg.se/
Postat av: Barris

Fast hårdrockskonsertvintern kommer ändå äga sönder popkonsertsommarn tyvärr.

2008-08-19 @ 22:12:32
URL: http://barris.blogg.se/
Postat av: SKJUT!!

våran myspace lyder www.myspace.com/skjut men inget är uppe där än, men inom 5 dagar kommer det upp nytt, håll ögonen öppna!

2008-08-20 @ 00:20:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0