Hello Saferide: NY SINGEL!



En vemodig och vacker poplåt som troligtvis kommer glädja alla typer av Annika Norlin-fans.

Låten heter Anna och släpps som jag tidigare nämnt i butik den 27 augusti.

När jag hörde låten insåg jag att det inte var första gången. Annika Norlin och gänget framförde den redan under Way Out West förra året och har även framfört den live i andra sammanhang.
   De som älskar sprudlande My Best Friend och San Francisco blir måhända en smula besvikna. Musikaliskt går låten snarare i samma fotspår som Annikas andra projekt Säkert! - hennes röst är kärvare och vemodigare och den akustiska gitarren är utbytt mot en elgitarr med mer riv i.
   Den börjar direkt direkt utan instrumental inledning och med Annikas sköna stämma som berättar historien om Anna, en fiktiv dotter och hur dennas liv hade kunnat bli. Det är melankoliskt men också smart och emellanåt ganska roligt. Annika bevisar åter igen att hon är en av Sveriges bästa textförfattare men också att hon har en känsla för melodier. Refrängen smyger sig in och fastnar i huvudet utan att för den delen vara tugummi-kletig. Ska jag komma med någon kritik skulle det möjligen vara att första delen av låten blir lite enformig.

Det är kanske ingen låt att dansa euforiskt till på festivaler men en vacker poplåt som troligtvis kommer att förena både Hello Saferide- och Säkert!-fans.




Tags: , ,

Kommentarer
Postat av: Uffrej

Vad hände med den nya designen?

2008-08-16 @ 11:32:30
Postat av: Barris

Gött med nytt ju! :)

2008-08-16 @ 15:05:42
URL: http://barris.blogg.se/
Postat av: Brandon Lee

Intressant blogg du har, mycket om musik,eller,eh,melodisk bakgrundljud, lite falsksång,lite indie,lite till falsksång,nå´n som sjunger rent, nå´t nytt,gammal är äldst, spela kan vem som helst,.hur det låter är en annan femma,.men intressant blogg. Ha det fint.

2008-08-16 @ 17:58:38
URL: http://deaddogdump.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0